Alla priser inklusive moms 25%.

Jag som driver företaget heter Julee, är en kreativ själ som bor på landsbygden i Timrå kommun. Jag föddes i Myanmar, i delstaten Chin, och växte upp bland handarbetande kvinnor. Redan från tidigt ålder fick jag lära mig att brodera, väva, virka, sticka och sy. Som barn lekte jag med lera och skapade själv mina egna dockor, fixade kläder åt dem med tygrester och vävde filtar och mattor åt dem av fibertrådar från bananträd. Skapandet och kreativiteten har följt mig även till vuxen ålder, den har varit min tillflyktsplats, distraktion, besatthet, passion och hobby.


Mitt intresse för smycken och ädelstenar började för länge sedan när jag på en TV-ruta såg de svenska kungligheterna ha på sig de mest glittrande och vackra smycken jag någonsin hade sett. Jag minns hur Magdalena Ribbing brukade kommentera och berätta om de kungliga smyckena, om deras ursprung och historier. Jag som också är intresserad av historia fascinerandes över hur gamla många av smyckena var och hur de hade förflyttat sig mellan land och generationer. Att jag visste att mitt hemland har ädelstenar som naturresurser, några av världens dyrbaraste ädelstenar såsom rubiner, spinnel och jadeit-er kommer faktisk från Burma. Så när jag 2019 besökte mitt hemland, passade jag på att besöka flera ädelstensmarknader. När jag kom hem från resan började en helt annan resa, nämligen min resa inom silversmide. Tre år senare startade jag företaget Julee & Co kommanditbolag tillsammans med min man.   

Foto: Alexander Grothage. Surkhua, Chin state, Myanmar 

Affärsidé och vision

Vår affärsidé är att erbjuda prisvärda smycken som håller i flera generationer. Julee & Co ska vara ett ansvarsfullt företag som står för social- och miljömässig hållbarhet, ett varumärke för dagens och kommande generationer.


Vår vision är att inspirera till en mer hållbar konsumtion genom att erbjuda hållbara smycken som du kan bära hela livet. För att undvika överproduktion tillverkar vi smyckena för hand på beställning. Företagets huvud målgrupp social- och miljömedvetna kunder som tänker långsiktigt. 


Hos Julee & Co Jewellery hittar du smycken för varje tillfälle. Det är viktigt för oss att erbjuda prisvärda smycken, vilket per automatik inte betyder att våra produkter är billiga. Vårt mål är att vara ett smyckemärke för alla. Med det menar vi att vi inte strävar efter att vara exklusiva för vi vet att det redan finns smyckemärkena som inriktar sig till dessa exklusiva kunder. Vi vill visa att det går att vara ett schysst företag och samtidigt kunna erbjuda prisvärda produkter. 


Hållbarhet ansvar

Det är en självklarhet för oss att ta ansvar för miljö, att vara så miljövänliga som möjligt. Det gör vi genom att alltid göra medvetna val. Det kan vara allt från val av material för smycketillverkning till paketering och frakt. Vi ska i första hand välja återvunna material, när det inte är möjligt ska vi välja miljövänligaste alternativ. 


Utöver vårt ansvar för miljö är det lika viktigt för oss att ta socialtansvar. Det gör vi t.ex. genom att välja att inte använda diamanter eller andra naturliga ädelstenar i våra produkter. Det är ett medvetet val vi gör eftersom vi inte vill handla dessa ädelstenar via mellanhänder. Vi kommer att erbjuda naturliga ädelstenar bara när vi kan köpa de direkt från källan, detta för att vi vill säkerställa att rätt människor gynnas av vårt affär. Fram till dess använder vi syntetiska ädelstenar som är fabrikstillverkade.   


Vår vision är också att vara ett företag som skapar möjligheter för människor genom att skapa jobb, både i Sverige och utomlands. För att kunna komma ditt behöver vi först växa och för det behöver vi din hjälp! Stötta oss gärna genom att sprida ord om våra produkter och följ oss på våra sociala medier. Ditt stöd betyder allt! Tack!   

//Julee